Zwangerschap en/of bevalling begeleiding

image

Zwangerschap- en bevalling begeleiding, ook wel Doula zorg genoemd.

Doula’s dragen bij aan een normale, gezonde geboorte samen met het gezin, de verloskundige, de verpleegkundige en de arts.

Ook hiervoor kun je bij mij terecht en vind ik geweldig om te doen!

Als je in verwachting bent van je eerste kind, weet je vaak niet wat je te wachten staat. Zo mooi dat het meest “normale” wat je als vrouw kunt meemaken tegelijkertijd vaak ook de allermeeste indruk maakt.

Maar alles is nieuw en onzeker. Je weet niet wat je kunt verwachten. Je leest erover je probeert je voor te stellen hou jouw bevalling zou zijn en vraagt je moeder en vriendinnen naar hun ervaring. Maar daarmee heb je uiteraard geen enkele zekerheid hoe het bij jou zal gaan.

Ben je een piekeraar of ben je bang voor pijn? Of ben je heel laconiek en laat je het allemaal maar over je heen komen. Heb je een hekel aan onvoorspelbare situaties? Ben je gauw in paniek of heb je al eerder een traumatische bevalling meegemaakt en heb je nu extreme angst? Ben je misschien alleenstaand, of is je partner ziek of gehandicapt. Ik help je graag!

Tijdens de zwangerschap komen we minimaal 10 x (per sessie ongeveer 1 uur) bij elkaar. Kan zowel individueel als in een klein groepje (max 3 personen). Ik geef je allerhande informatie en tips en leer je verschillende ademtechnieken die tijdens de bevalling van pas zullen komen. Mijn focus ligt op: het leren hebben van VERTROUWEN in jezelf (en dus ook je lichaam), leren LOSLATEN en verschillende ADEMHALING s technieken zodat de bevalling zo rustig en vlot mogelijk kan verlopen.

Ter voorbereiding op de bevalling doen we ook 1 sessie samen met je (eventuele) partner.

Tijdens de bevalling bied ik je steun en support, help je zo nodig herinneren aan de geleerde ademtechnieken, bewaak de rust en de sfeer. Geef aandacht wanneer nodig en hou me afzijdig wanneer dat gewenst is. Ik help graag mee om van de bevalling een dierbare herinnering te maken, waaruit je kracht kunt putten en die de band met je baby versterkt.

Ik vervang uiteraard niet de medische begeleiding of kraamhulp maar ben hopelijk ook voor jou een welkome emotionele ondersteuning.

Mijn tarief voor het totale pakket is 795 euro ( 10 sessies tijdens de zwangerschap en de begeleiding tijdens de bevalling)

Alleen begeleiding gedurende de bevalling kost 450 euro

Individuele begeleiding tijdens de zwangerschap kost 35 euro per sessie

In een klein groepje (max. 3 pers.) 25 euro per sessie