Zwangerschap en/of bevalling begeleiding

image

 

“Ruim 5 uur over gedaan, maar tot het laatste uur (wat ik heel erg heftig vond wederom) heb ik het als heel fijn ervaren omdat ik zo het gevoel had dat ik de weeën onder controle had! Ik zei een paar keer: daar hebben we hard voor geoefend de afgelopen maanden!
Ik heb het niet kunnen doen zonder wat wij de afgelopen maanden hebben gedaan! Niet op deze manier en nooit thuis.. alles wat ik heb geleerd heeft ervoor gezorgd dat hij in onze slaapkamer ter wereld is gekomen 💓🙏🏻

Zwangerschap- en bevalling begeleiding, ook wel Doula zorg genoemd.

Doula’s dragen bij aan een normale, gezonde geboorte samen met het gezin, de verloskundige, de verpleegkundige en de arts. Als je in verwachting bent van je eerste kind, dan weet je vaak niet zo goed wat je te wachten staat. Zo mooi dat het meest “normale” wat je als vrouw kunt meemaken tegelijkertijd vaak ook de allermeeste indruk maakt. Maar alles is nieuw en onzeker, je weet niet wat je kunt verwachten. Je leest erover, je probeert je voor te stellen hoe jouw bevalling zou zijn en vraagt je moeder en vriendinnen naar hun ervaring. Maar daarmee heb je uiteraard geen enkele zekerheid hoe het bij jou zal gaan.

Ben je een piekeraar of ben je bang voor pijn? Of ben je heel laconiek en laat je het allemaal maar over je heen komen? Heb je een hekel aan onvoorspelbare situaties? Ben je gauw in paniek of heb je al eerder een traumatische bevalling meegemaakt en heb je nu extreme angst? Ben je misschien alleenstaand, of is je partner ziek of gehandicapt? Ik help je graag! Mijn focus ligt op: het leren hebben van vertrouwen in jezelf (en dus ook je lichaam), leren loslaten en verschillende ademhalingstechnieken, zodat de bevalling zo rustig en vlot mogelijk kan verlopen. Ik leer je hypno yoga bij zwangerschap.

Het verloop

Tijdens jouw zwangerschap komen we minimaal 10x (per sessie ongeveer 1 uur) bij elkaar. Dat kan zowel individueel als in een klein groepje van maximaal 3 personen. Ik geef je allerhande informatie en tips en leer je verschillende ademtechnieken die tijdens de bevalling van pas zullen komen. Ter voorbereiding op de bevalling doen we ook 1 sessie samen met je (eventuele) partner.

Tijdens de bevalling bied ik je steun en support, help je zo nodig herinneren aan de geleerde ademtechnieken, bewaak de rust en de sfeer. Geef aandacht wanneer nodig en hou me afzijdig wanneer dat gewenst is. Ik help graag mee om van de bevalling een dierbare herinnering te maken, waaruit je kracht kunt putten en die de band met je baby versterkt. Ik vervang uiteraard niet de medische begeleiding of kraamhulp maar ben hopelijk ook voor jou een welkome emotionele ondersteuning.

Heb je behoefte aan meer informatie, of wellicht heb je andere vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier op mijn website.

Tarief

Mijn tarief voor het totale pakket is 795 euro (10 sessies tijdens de zwangerschap en de begeleiding tijdens de bevalling).
Alleen begeleiding gedurende de bevalling kost 450 euro.
Individuele begeleiding tijdens de zwangerschap kost 35 euro per sessie.
In een klein groepje (max. 3 pers.) 25 euro per sessie.